Γιατί να επιλέξετε το Ορθοπεδικό κέντρο Themis ;

Οι 5 πυλώνες μας

1

Επιστημονική γνώση: η αλληλεπίδραση της τέχνης και της επιστήμης στην ορθοπαιδική

Η ορθοπαιδική επιστήμη απαιτεί περισσότερα από 12 χρόνια επίσημης εκπαίδευσης προτού οι χειρουργοί εφαρμόσουν τις δεξιότητές τους σε πραγματικές χειρουργικές πρακτικές. Απαιτεί την εξειδικευμένη χειροτεχνία του καλλιτέχνη, από την απλή διαμόρφωση του γύψου έως την πλήρη ανακατασκευή μιας άρθρωσης, δίνει σχήματα και μορφοποιεί τις μοναδικές ανάγκες του ασθενούς. Λίγο πριν από μια επανορθωτική χειρουργική επέμβαση, οι ιατροί του Themis απεικονίζουν τα μελλοντικά βήματα και σκιαγραφούν τις μοναδικές παραμορφώσεις κάθε ασθενούς στο φορητό υπολογιστή τους. Πολλά από τα ορθοπαιδικά εργαλεία μοιάζουν με αυτά του επιδέξιου ξυλουργού, οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί οφείλουν στην επιστήμη τους να χρησιμοποιούν με σεβασμό και επιδεξιότητα κάθε ξεχωριστό εργαλείο. Οι Ορθοπαιδικοί του Themis είναι παθιασμένοι με την επιστήμη τους και αναγνωρίζουν τη σημασία της δια βίου εκπαίδευσης για τις δεξιότητές τους. Κάθε ομάδα μας ειδικεύεται σε καινοτόμες τεχνικές και χειρουργικές επεμβάσεις και τις εκτελεί με προσοχή. Οι νεότερες ορθοπαιδικές υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν όλες τις νέες τεχνολογίες στην Ορθοπαιδική και Αθλητική Ιατρική.

2

Η δυναμική της Ομάδας μας

«Αν θες να πας μόνο γρήγορα, θα πας μόνος σου, αλλά αν θες να πας σταδιακά μακριά, τότε μόνο μαζί μπορούμε». Το σύνθημα αυτό μας συντροφεύει από ιδρύσεως του Ορθοπαιδικού κέντρου TheMIS. Η εξειδικευμένη ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε την ποιότητα στη ζωή σας όσον αφορά τα ορθοπαιδικά ζητήματα που αντιμετωπίζεται. Ειδικευόμαστε στο μυοσκελετικό σύστημα – στα οστά, στις αρθρώσεις, στους συνδέσμους, στους τένοντες και στους μύες που είναι απαραίτητοι για την κίνηση και την καθημερινή ζωή. Αρκεί κανείς να σκεφτεί τον αριθμό των οστών του ανθρώπου, 206 στο σύνολο από τα οποία  177  αφορούν την ειδίκευσή μας και να προσθέσει και τα πολυάριθμα και διαφορετικά προβλήματα που απασχολούν τους ασθενείς μας όπως αυτά, της αρθρίτιδας, των οξέων χρόνιων ή εκφυλιστικών διαταραχών, του ισχίου ή του πόνου σε διάφορες μυϊκές ομάδες.  Η ομάδα μας ειδικεύεται και επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να διαγνώσει τη μοναδική κατάσταση του ασθενούς και να προσφέρει επιλογές θεραπείας κατάλληλες για τις ανάγκες αυτών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επεμβατικές χειρουργικές μεθόδους, αλλά μπορεί και όχι. Η ομάδα μας είναι κατάλληλη για την αξιολόγηση, τη διάγνωση της ορθοπαιδικής κατάστασής σας χρησιμοποιώντας μη επεμβατικές θεραπείες ή τη χρήση μη χειρουργικών τεχνικών, από ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες έως βιολογικές θεραπείες. Οι ειδικοί του Themis μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν ορθοπαιδικά προβλήματα με συμβουλές ακριβείας επόμενου επιπέδου ορθοπαιδικής ευεξίας. Οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί είναι ορθοπαιδικοί ειδικοί, αλλά δεν είναι όλοι οι ορθοπαιδικοί ειδικοί ορθοπαιδικοί χειρουργοί. Αυτό σημαίνει ότι η φροντίδα σας θα προέλθει από έναν ειδικό στον τομέα αν χρειάζεστε αντικατάσταση ισχίου, η γόνατος ή περίπλοκη χειρουργική επέμβαση μετά ν τραυματισμό. Το φιλικό προσωπικό μας μπορεί να σας κλείσει ραντεβού ανάλογα με την περίπτωσή σας και οι ειδικοί μας να διασφαλίσουν την καλύτερη φροντίδα που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

3

Κώδικας δεοντολογίας και επαγγελματισμού

Το Ορθοπαιδικό κέντρο Themis  διατηρεί την φήμη του διότι ενεργεί στο όνομα της αλήθειας και της ειλικρίνειας και έχει καθιερώσει ένα σύστημα διαχείρισης ποιότητας που συμμορφώνεται με το Διεθνές Πρότυπο EN ISO 9001. Οι ειδικοί μας παρέχουν φροντίδα ποιότητας για το συμφέρον των ασθενών τους και ενεργούν πάντα με σεβασμό σε άλλους επαγγελματίες της υγείας. Το Themis προστατεύει την ιδιωτικότητα των ασθενών και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του GDPR. Οι ειδικοί μας συνεχώς βελτιώνουν τις ιατρικές γνώσεις τους και τις διαθέτουν ανεμπόδιστα σε ασθενείς, συναδέλφους, αλλά και στο κοινό με τα συνέδρια και τις ημερίδες που διοργανώνουν ή συμμετέχουν. Η ομάδα μας παρέχει υψηλής ποιότητας, φροντίδα χωρίς διακρίσεις με καλή σχέση κόστους απόδοσης. Έχουμε αναπτύξει μια ομάδα επαγγελματιών υγειονομικής περίθαλψης που συνεργάζεται αρμονικά και παρέχει τη βέλτιστη φροντίδα των ασθενών. Το Themis αναγνωρίζει την κοινωνική ευθύνη που του αναλογεί και προσφέρει τις υπηρεσίες υγείας και ευεξίας σε δραστηριότητες / εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία του ασθενούς ή και της κοινότητας.

4

Καινοτομία και νέες τεχνολογίες στην Ορθοπαιδική

Οι Ιατροί του TheMIS πρωτοπόροι σε νέες τεχνολογίες προσαρμόζουν συνεχώς την καθημερινή πρακτική τους σύμφωνα με όλες τις τεκμηριωμένες επιστημονικά μεθόδους θεραπείας.  Στην κλινική πράξη εφαρμόζονται καθημερινά τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας σε ολική αντικατάσταση (αρθροπλαστική) γόνατος και ισχίου, εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική του γόνατος με προσχεδιασμό της άρθρωσης σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, ρομποτικά υποβοηθούμενες αρθροπλαστικές, μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική του γόνατος ειδικά σε νεαρότερο πληθυσμό. Επιπλέον επισκευή και ανακατασκευή χόνδρινων βλαβών, ανασυγκρότηση πολλαπλών συνδεσμικών κακώσεων του γόνατος, επιλεγμένες συντηρητικές θεραπείες στην οστεοαρθρίτιδα, εφαρμογή βιολογικών θεραπειών. Σχετικά με την αποκατάσταση μετά από τραυματισμό η χειρουργική επέμβαση εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα αποκατάστασης γρήγορης επιστροφής στην δραστηριότητα, όπου απαιτείται χρήση της συσκευής BFR για περιορισμός ροής αίματος σε ατροφία μυών, χρήση της συσκευής Game Ready, και εφαρμογή του πιστοποιημένου προγράμματος sportmetrics/US στην πρόληψη και αποκατάσταση μετά από επέμβαση του προσθίου χιαστού συνδέσμου του γόνατος.

5

Διεθνές Εκπαιδευτικό κέντρο αναγνωρισμένο από την Isakos και ICRS teaching and training center, πιστοποιημένο SportsmetricsTM /USA κέντρο.

To Ορθοπαιδικό κέντρο Themis είναι διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης και εκμάθησης σε χειρουργικές τεχνικές που αφορούν το γόνατο και την αποκατάσταση των χόνδρινων βλαβών από δύο κορυφαίες επιστημονικές εταιρείες. Την International Society of Arthrocopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine (ISAKOS), και την  International Cartilage Regeneration and joint Preservation Society (ICRS). Επιπλέον το TheMIS είναι εξουσιοδοτημένο και πιστοποιημένο κέντρο από το Cincinnati Sports Medicine Research and Education Foundation σαν ειδικό SportsmetricsTM /USA, techniques and training center. Οι Διεθνείς διάκρισεις και συμμετοχές πιστοποιούν την ικανότητα, τις πρωτοποριακές επεμβάσεις και το επιστημονικό επίπεδο των Ορθοπαιδικών  Χειρουργών του TheMIS όπου με την διαρκή επιστημονική ενημέρωση και τη δια βίου μάθηση κάνουν χρήση στην πράξη όλων των τελευταίων εξελίξεων σε σύγχρονες τεχνικές θεραπείας προς όφελος του ασθενούς.