let’s make something together

Give us a call or drop by anytime, we endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.

Find us

Adrianoupoleos 6 & Papakiritsi 8
55133, Kalamaria, Thessaloniki, Greece

Email us

info@the-mis.gr

Phone support

Phone: (+30) 2310250101
(+30) 2310223113

Βλάβες του αρθρικού χόνδρου, μια διαρκής πρόκληση

  • By twopix
  • 9 Μαρτίου 2015
  • 449 Views

sΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/4/2012, στην αίθουσα συγκεντρώσεων της κλινικής Άγιος Λουκάς , η ημερίδα με θέμα : «ΒΛΑΒΕΣ ΑΡΘΡΙΚΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ» . Η ημερίδα διοργανώθηκε από την επιστημονική ομάδα Thessaloniki minimal invasive surgery center (THE.M.I.S. center) των ορθοπαιδικών χειρουργών κκ. Τερζίδη Γιάννη, Παπακώστα Μανώλη και Σιδερίδη Αριστοτέλη, σε συνεργασία με την κλινική Άγιος Λουκάς και υπό την αιγίδα της International Cartilage Repair Society (I.C.R.S.)
kotsarkasΤην ημερίδα προλόγισε ο Διευθυντής της κλινικής κος Δημοσθένης Κατσάρκας, ο οποίος αφού υποδέχθηκε τους ομιλητές και τους συνέδρους, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της δια βίου ιατρικής εκπαίδευσης, καθώς και την σπουδαιότητα της επιστημονικής δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.
georgoulisΤις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ γενικός συντονιστής της ημερίδας , ήταν ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής σχολής των Ιωαννίνων κος Αναστάσιος Γεωργούλης.
Η εκδήλωση αποτελούνταν από 6 ενότητες με κύρια θεματολογία από όλο το φάσμα των χόνδρινων βλαβών του γόνατος. Συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν από ένα σύνολο 22 ομιλητών και 6 συντονιστών σχολιαστών, η ανατομία και η παθοφυσιολογία του χόνδρου, η θέση των φαρμάκων στις χόνδρινες βλάβες, οι συνέπειες των ρήξεων των μηνίσκων και του προσθίου χιαστού συνδέσμου στον αρθρικό χόνδρο, οι τεχνικές χειρουργικής θεραπείας, οι βιολογικές θεραπείες, η αυτόλογη μεταμόσχευση του αρθρικού χόνδρου, τα σύγχρονα προγράμματα αποκατάστασης καθώς και μελλοντικές θεραπείες.
Το επίπεδο των παρουσιάσεων ήταν εξαιρετικά υψηλό, κατά κοινή ομολογία μιας και οι ομιλητές στο σύνολό τους ασχολούνται ιδιαίτερα με τις κακώσεις του αρθρικού χόνδρου και την αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις συμμετοχές ομιλητών από την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική της Λάρισας, το εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής του Α.Π.Θ., από το εγκυρότερο στην Ευρώπη κέντρο Αθλητικής Αποκατάστασης Isokinetic της Μπολόνια καθώς και από την υγειονομική επιτροπή της FIFA (παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία) με παρουσίαση των προγραμμάτων F-MARC και F11.
Η ημερίδα σημείωσε σημαντική επιτυχία καθώς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 200. Ορθοπαιδικοί χειρουργοί, ρευματολόγοι, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές παρακολούθησαν τις διαλέξεις με ζωηρό ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.
Η επιτυχία της ημερίδας αποτελεί πρόκληση για τη συνέχισή της σε ετήσια βάση, με ενδιαφέροντα θέματα από την εξέλιξη της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και ιδιαίτερα τον τομέα των αθλητικών κακώσεων.
[tabs direction=”top” tab1=”1. Αφίσα” tab2=”2. Πρόγραμμα” tab3=”3. Photogallery”] [tab1]
1afisa
[/tab1] [tab2]
Πρόγραμμα (pdf)
[/tab2][tab3]


[/tab3][/tabs]