let’s make something together

Give us a call or drop by anytime, we endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.

Find us

Adrianoupoleos 6 & Papakiritsi 8
55133, Kalamaria, Thessaloniki, Greece

Email us

info@the-mis.gr

Phone support

Phone: (+30) 2310250101
(+30) 2310223113

ANTERIOR KNEE PAIN, ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ: ΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ

  • By twopix
  • 9 Μαρτίου 2015
  • 451 Views

Οι συντελεστές της διοργάνωσης Αριστοτέλης Σιδερίδης, Ιωάννης Τερζίδης, Μανώλης Παπακώστας με τον επίσημο προσκεκλημένο Prof Chris Erggelet.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων της κλινικής Άγιος Λουκάς επιστημονική ημερίδα της ιατρικής ομάδας THE.M.I.S (Thessaloniki Minimal Invasive Surgery Center). H ημερίδα με θέμα: «ANTERIOR KNEE PAIN, ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ: ΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ» διοργανώθηκε από τους ορθοπαιδικούς χειρουργούς Μανώλη Παπακώστα, Αριστοτέλη Σιδερίδη και Γιάννη Τερζίδη το Σάββατο, 20 Απριλίου 2013. Η ημερίδα τέθηκε υπό την αιγίδα της International Cartilage Repair Society (I.C.R.S.), της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.), της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε. – Γ. Νούλης) και του Ε.Ο.Φ. (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων), ενώ πριμοδοτήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 5 μόρια συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης.
Την ημερίδα προλόγισε ο Διευθυντής της κλινικής Άγιος Λουκάς, Δημοσθένης Κατσάρκας, που υπήρξε και ο οικοδεσπότης της, καλωσορίζοντας τους συνέδρους. Στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης για την κλινική και υποσχέθηκε υποστήριξη σε κάθε εκπαιδευτική και επιστημονική προσπάθεια.
Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.), Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Μαλίζος, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την ενεργό συμμετοχή του. Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τη σπουδαιότητα των επιστημονικών προσπαθειών που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα της ιατρικής πράξης, τη σημασία της δια βίου ιατρικής εκπαίδευσης ενώ τέλος επεσήμανε την σημαντική προσφορά του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ στην παροχή υγείας, θεωρώντας πιο δόκιμο το χαρακτηρισμό του ως νοσοκομείου παρά ως κλινικής.
Υψηλό επίπεδο προσκεκλημένων και κατάμεστο ακροατήριο.

Ακολούθησε σύντομος και ιδιαίτερα θερμός χαιρετισμός του Καθηγητή Ορθοπαιδικής Α.Π.Θ. και Διευθυντή της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Γεώργιου Καπετάνου.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.- Γ. Νούλης), Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μιχάλης Χαντές, ο Αντιπρόεδρος κι επόμενος Πρόεδρος της International Cartilage Repair Society (I.C.R.S.), Καθηγητής Chris Erggelet, ο Επίκουρος Καθηγητής Φυσικοθεραπείας Γεώργιος Κούτρας και πληθώρα αξιόλογων ομιλητών από όλη την Ελλάδα (Ξάνθη, Λάρισα, Άρτα, Αθήνα, Ρέθυμνο).
Το πρόγραμμα αποτελούνταν από 4 ενότητες που είχαν ευρεία θεματολογία όσον αφορά τον πόνο στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν λεπτομερώς τα θέματα: ανατομία και κινησιολογία του γόνατος, απεικονιστικές δυνατότητες, ποικιλία συχνών και σπάνιων αιτίων του συνδρόμου, αλγόρυθμοι διάγνωσης και θεραπείας, προηγμένες τεχνικά μέθοδοι θεραπείας και τρόποι φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης. Η τελευταία ενότητα περιελάμβανε workshop αποκατάστασης με πρακτική εξάσκηση, θέτοντας το θέμα της ημερίδας σε μια αρκετά διαφορετική βάση από τα ως τώρα κρατούντα.
Το επίπεδο των παρουσιάσεων ήταν υψηλό και, κατά κοινή ομολογία, τα επιστημονικά οφέλη της ημερίδας είναι άμεσα εφαρμόσιμα στην κλινική πράξη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν 260 σύνεδροι. Περίπου 60 από τους συμμετέχοντες παρακολούθησαν το επιστημονικό πρόγραμμα απευθείας τηλεοπτικά από το φυσικοθεραπευτήριο της κλινικής λόγω του αδιαχώρητου που δημιουργήθηκε στην αίθουσα.
Η μεγάλη συμμετοχή, η γενικά αναγνωρισμένη επιτυχία καθώς και η κάλυψη της επιστημονικής προσπάθειας από πληθώρα σημαντικότατων, όπως αναφέρθηκαν, ιατρικών – επιστημονικών εταιρειών και κρατικών φορέων αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη αλλά και ανάληψη ευθύνης για τη συνέχιση και τη βελτίωση της διοργάνωσης.
Για την επιστημονική ομάδα The-M.I.S. center

  • Παπακώστας Εμμανουήλ
  • Σιδερίδης Αριστοτέλης
  • Τερζίδης Ιωάννης

[tabs direction=”top” tab1=”1. Αφίσα” tab2=”2. Πρόγραμμα” tab3=”3. Photogallery”] [tab1]
2η anakoinwsh
[/tab1] [tab2]
Πρόγραμμα (pdf)
[/tab2][tab3]


[/tab3][/tabs]