let’s make something together

Give us a call or drop by anytime, we endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.

Find us

Adrianoupoleos 6 & Papakiritsi 8
55133, Kalamaria, Thessaloniki, Greece

Email us

info@the-mis.gr

Phone support

Phone: (+30) 2310250101
(+30) 2310223113

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ TheMIS – ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ

  • By twopix
  • 10 Μαρτίου 2015
  • 543 Views

Το Σάββατο 6/12/2014, στο Ορθοπαιδικό Κέντρο TheMIS (Thessaloniki Minimally Invasive Surgery Center) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση και τα στελέχη της κλινικής ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ. Η ομάδα TheMIS, αποτελούμενη από τους ορθοπαιδικούς χειρουργούς Παπακώστα Μανώλη, Σιδερίδη Αριστοτέλη και Τερζίδη Ιωάννη, υποδέχθηκε στο νέο χώρο λειτουργίας της, επί της οδού Αδριανουπόλεως 6 στην Καλαμαριά, τους ανθρώπους του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ για μια γνωριμία με τις καινούριες εγκαταστάσεις της.
gkΗ εκδήλωση ξεκίνησε με περιήγηση στους χώρους αναμονής κι εξέτασης, το χώρο βιολογικών θεραπειών και το χώρο αποκατάστασης ορθοπαιδικών παθήσεων – αθλητικών κακώσεων. Ακολούθησε σε ηλεκτρονική μορφή παρουσίαση της σύνθεσης της ομάδας, του οργανογράμματος, της φιλοσοφίας λειτουργίας, των ήδη πεπραγμένων, αλλά και των μελλοντικών στόχων. Οι βασικοί τομείς που αναπτύχθηκαν από τους Ιατρούς του TheMIS και πάνω στους οποίους ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση ήταν:

  • H Έρευνα, όπου ο κ. Εμμανουήλ Παπακώστας παρουσίασε διεξοδικά την κατάρτιση και συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα για νέες πρωτοποριακές μεθόδους στην ορθοπαιδική χειρουργική και στην αθλητιατρική καθώς και στις βιολογικές θεραπείες, καθώς και την πλούσια επιστημονική δραστηριότητα με την ενεργό συμμετοχή τόσο σαν προσκεκλημένοι ομιλητές, όσο και παρουσιαστές εργασιών στα διεθνή και Εγχώρια συνέδρια.
  • Η Εκπαίδευση, με τον κ. Ιωάννη Τερζίδη να παρουσιάζει την λειτουργία του πρώτου στην Ελλάδα Eπίσημου Εκπαιδευτικού Κέντρου της Παγκόσμιας Εταιρίας Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητιατρικής (ISAKOS Teaching and training Center) για ειδικευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, στην κλινική του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ από το 2010 και μετά, καθώς και την αναγνώριση της ομάδας ως εκπαιδευτές από την FIMS και την ICRS, παγκόσμιες επιστημονικές Εταιρείες στο χώρο της Αθλητιατρικής και του χόνδρου.
  • Η Εφαρμογή με ομιλητή τον κ. Αριστοτέλη Σιδερίδη να παρουσιάζει το πώς γίνεται στην πράξη η μεταφορά όλων των νέων επιστημονικών δεδομένων με διεξοδική αναφορά στον χώρο ιατρείων, των βοηθητικών χώρων και μέσων που διαθέτει το κέντρο, της χειρουργικής πράξης, με την παγκόσμια πρωτοπορία στην αντιμετώπιση των χόνδρινων βλαβών κυρίως αρθροσκοπικά, όπως και όλων των άλλων χειρουργικών τεχνικών (ολική αρθροπλαστική του ισχίου με την μέθοδο AMIS) ελάχιστης παρεμβατικότητας.

kjΤην εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ Dr Δημοσθένης Κατσάρκας, επιβεβαιώνοντας την αλληλοεκτίμηση και τους δεσμούς της ομάδας TheMIS με την κλινική. Ακολούθησε δημιουργική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων γύρω από τ ην ακόμη καλύτερη συνεργασία στη διακίνηση των ασθενών, τον προγραμματισμό των χειρουργείων και άλλων λειτουργικών ζητημάτων, με στόχο πάντα την καλύτερη αντιμετώπιση του ανθρώπου ασθενή. Η ομολογουμένως όμορφη αυτή συνάντηση με τους ανθρώπους που καθημερινά συνεργαζόμαστε έκλεισε με μια μικρή δεξίωση στο χώρο του Ορθοπαιδικού κέντρου.
Ορθοπαιδικό κέντρο The.M.I.S.