let’s make something together

Give us a call or drop by anytime, we endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.

Find us

Adrianoupoleos 6 & Papakiritsi 8
55133, Kalamaria, Thessaloniki, Greece

Email us

info@the-mis.gr

Phone support

Phone: (+30) 2310250101
(+30) 2310223113

Συνάντηση με φυσικοθεραπευτές

  • By twopix
  • 10 Μαρτίου 2015
  • 411 Views

Στις 23/11/2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας TheMIS με ομάδα φυσικοθεραπευτών της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση έγινε στο κεντρικό πολυϊατρείο, Αδριανουπόλεως 6, στην Καλαμαριά. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ξενάγηση των συνεργατών φυσικοθεραπευτών στους νέους χώρους της ομάδας TheMIS, η καλύτερη γνωριμία όλων καθώς και η στενότερη επιστημονική συνεργασία.
Μετά από το καλωσόρισμα, ακολούθησε σύντομη παρουσίαση από τους οικοδεσπότες των δραστηριοτήτων της ομάδας. Ο κ. Γιάννης Τερζίδης παρουσίασε το οργανόγραμμα λειτουργίας του The.M.I.S., και ανέλυσε το κομμάτι της Έρευνας. Η συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά πρωτόκολλα, η ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων και η εκπόνηση κλινικών μελετών στο αντικείμενο της αθλητιατρικής, της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και των βιολογικών θεραπειών αποτελούν προτεραιότητα για την ομάδα.
Στη συνέχεια ο κ. Μανώλης Παπακώστας παρουσίασε το κομμάτι της εκπαίδευσης, αναλύοντας τη λειτουργία του ISAKOS Teaching Center ( Αναγνωρισμένο Εκπαιδευτικό Κέντρο ), στον Άγιο Λουκά. Παράλληλα τονίστηκε η απόκτηση του τίτλου του εκπαιδευτή για τα στελέχη του TheMIS από διεθνείς επιστημονικές εταιρίες ( FIMS, ICRS ) και η πρακτική τους εμπειρία από συνέδρια και workshops.
Τέλος ο κ. Σιδερίδης Αριστοτέλης αναφέρθηκε στην Εφαρμογή όλων των παραπάνω στην καθημερινή κλινική και χειρουργική πράξη, με πρωτοπόρες μεθόδους στους τομείς της Αθλητιατρικής και της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής.
Ακολούθησε η παρουσίαση από τον κ. Αλέξανδρο Καραγιαννίδη , Φυσικοθεραπευτή, προγράμματος αποκατάστασης ασθενών μετά από συνδεσμοπλαστική προσθίου χιαστού στο γόνατο, βασισμένου στη εμπειρία μεγάλων διεθνών κέντρων αποκατάσης. Σκοπός η δημιουργία κοινού πρωτοκόλλου, εμπλουτισμένου με την προσωπική εμπειρία αξιόλογων φυσικοθεραπευτών, ώστε η διαχείριση των ασθενών μετεγχειρητικά να είναι ευκολότερη, ασφαλέστερη και πολύ κοντά στα νεότερα διεθνή δεδομένα. Συμφωνήθηκε η διαδικασία κατάρτισης του πρωτοκόλλου και η τέλεση μια νέας συνάντησης.
Η όμορφη εκδήλωση τελείωσε με μικρή δεξίωση κι αρκετή συζήτηση επάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.