Η “εξέλιξη” της ρομποτικά υποβοηθούμενης αρθροπλαστικής γόνατος!

Αρθροπλαστική γόνατος με το σύγχρονο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας

Πρόκειται για μια καινοτόμο μέθοδο στην χειρουργική του γόνατος με τη χρήση του πιο σύγχρονου συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας Knee+ (Augmented Reality Navigation for Total Knee Arthroplasty) από την εταιρεία Pixee Medical και την πιστοποίηση των Ιατρών του TheMIS

Το Knee+ εφαρμόζεται στις ολικές αρθροπλαστικές του γόνατος και προσφέρει στους ορθοπαιδικούς χειρουργούς άμεση πληροφόρηση για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με απόλυτη ακρίβεια. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality glasses) που φοράει ο χειρουργός στη διάρκεια της επέμβασης. Τα γυαλιά αυτά υπολογίζουν με ακρίβεια τις 3D συντεταγμένες των οργάνων χάρη στην ανάλυση των συγκεκριμένων δεικτών τους (QR-Code), που σκανάρονται από την ενσωματωμένη κάμερα.

Τα πλεονεκτήματά του είναι:

  • Το υψηλό επίπεδο ακρίβειας εμφύτευσης των υλικών
  • Λιγότερο εργώδες άρα και λιγότερο αιμορραγικό χειρουργείο
  • Ελαχιστοποίηση του χρόνου του χειρουργείου
  • Η φορητότητα του συστήματος, καθώς δεν απαιτούνται ογκώδη και ακριβά ρομποτικά συστήματα, αλλά επιτυγχάνεται αντίστοιχης ακρίβειας αποτέλεσμα
  • Ιδανικό για τεχνικές ταχείας κινητοποποίησης και βραχείας νοσηλείας και προσφέρει ευελιξία χρήσης οποιοδήποτε υλικών – εμφυτευμάτων αποφασίσει ο χειρουργός.

Μια πρόταση που συνδυάζει άριστο αποτέλεσμα με χαμηλό κόστος, εφαρμόζεται ήδη στην κλινική Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκης (www.klinikiagiosloukas.gr) από τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς του Ορθοπαιδικού κέντρου TheMIS (www.the-mis.gr).

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας